Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@07:38:06 GMT

سریال SEE و هراس‌آفرینی سکولارها از آخرالزمان

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۴۲۲۰۷

سریال SEE و هراس‌آفرینی سکولارها از آخرالزمان

فضای سریال نگریستن یا دیدن بسیار ترسناک است و سرشار از خشونت و وهم از روزگاری است که نابینایی چندان مایه ترس و وحشت نیست بلکه اسب‌ سواران سنگدل و خشن و متعصبی که در پی به زیر یوغ کشیدن مردم مطابق با تفکر و دیدگاه خودند، مایه ترس و حیرت است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، فصل دوم سریال SEE بعد از گذشت یک سال از فصل اول از شبکه APPLE پخش شد و برخی از پلتفرم‌های داخلی نیز در حال پخش آن‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سریالی که با سبک و سیاق سریال‌های اکشن و تاریخی تفاوت دارد و باید آن را ترکیبی از اکشن بعلاوه فضای آخرالزمانی دانست. البته پاسخ به این سؤال که فیلم‌هایی که تاریخی نیست اما فضا و حس و حال ما را به یاد تاریخ می‌اندازد را در چه ژانری باید قرار داد، یک بحث جداگانه‌ای است که در جای دیگر به آن خواهیم پرداخت.

سریال SEE‌ را می‌توان یک شکل جدید و آخرالزمانی دانست که تلاش کرده تا محتوایی جدید را عرضه کند. روزگاری که انسان‌ها گرفتار ویروسی شده‌اند که با کشتار وسیع نسلشان، آنهایی که باقی مانده‌اند نیز از نعمت بینایی بی‌بهره‌اند و در سیاهی و تاریکی به‌سر می‌برند. وضعیت کنونی آنان باعث شده که در جامعه‌ای کهن و ماقبل مدرن زندگی کنند. تمام دستاوردهای مدرنیته از دست رفته است و انسان‌ها در تحجر زندگی می‌کنند. قدرت‌مندان روزگار در پی تصاحب ریشه‌ها و بنیان‌های زندگی‌اند و قهرمانان سریال نمی‌خواهند این را به دست زورگویان روزگار برسانند.

دنیای سریال SEE‌ در این میان و به بهانه روزگاری که دنیای کنونی ما ویران شده است، ما را از بازگشت به ماقبل مدرنیته بشدت می‌ترساند و به ما می‌گوید که اگر به دنیای پیشامدرن بازگردیم چه خواهد شد! این را می‌توان هم از شدت و غلظت دوران سیاه و تاریک و کثیف روزگار فعلی داستان که در آن همه‌چیز در شرایط پیشامدرن قرار دارد و هم از نماهایی که در فصل دوم آن‌ها را می‌بینیم فهمید. نماهایی که در آن شهرهای قدیمی -حال حاضر- نابود شده‌اند و شخصیت‌ها با حسرت به آن نگاه می‌کنند. آفتاب به زیبایی در کنار ساختمان‌های فرسوده و نیمه تخریب شده می‌درخشد و این یعنی امیدی که در آینده برای بازگشت به روزهای مدرن وجود دارد. تنها نوری که وجود دارد و باید چشمان بی‌سو را توان بدهد غیر از نور علم و آزادی که از بنیان‌های تمدن جدید است، نیست.

ما در «دیدن» فضای آرام و حیاتی و ملایم را هرجا که رنگ و بویی از مدرنیسم و فضای نزدیک به امروز حس شود ملاحظه می‌کنیم و تمام دشواری و سیاهی را در اتمسفر پیشا مدرن و تحجرانه داستان. البته این رویه تازه‌ای نیست و عموماً وقتی آثاری با سبک و سیاق تاریخی که در آن قبایل و انسان‌ها خشن و متحجر هستند ساخته می‌شود دست آخر راه نجات در پشت سر گذاشتن عصرهای گذشته و رسیدن به مدرنیسم و قوانین انسان عصر جدید معرفی می‌شود.

نویسنده سریال «استیون نایت» است. نایت نویسنده سریال‌ها و فیلم‌هایی چون «تابو» و «پیکی بلایندرز» است و در بازنمایی غیرمستقیم و عمیق مفاهیم تبحر دارد خصوصاً آنکه کارگردان نیز «فرانسیس لارنس» است، چهره‌ای که «بازی عطش» و «من افسانه‌ام» را در سبک آخرالزمانی ساخت و در آنجا نیز درباره تقابل‌های میان ارزش‌ها در آخرالزمان با زبان فیلم حرف می‌زند.

 SEE‌ با نمایش زشتی‌های روزگارش در نگاه اول شاید دنبال تقبیح دوران ماقبل مدرن باشد اما واقعیت این است که SEE سویه‌های اومانیستی و علمی تمدن را اولویت می‌دهد و آنچه که ریشه در باروهای مذهبی دارد را نکوهش می‌کند این را به خوبی و با کمی دقت می‌توان از تقابل میان قبیله قهرمانان فیلم و تفکر رهبران و گروه‌ همراهش فهمید. در دژ ملکه خشن و سنگدل قوانین با مدنیت و آزادی در تضاد است حال آنکه در قبیله قهرمانان سریال مبادی علم و تمدن جدای از مذهب وجود دارد و با این جمع‌بندی می‌توان خطوط نگاه سکولار را برای تمدن حس کرد.

در نهایت فضای سریال نگریستن یا دیدن بسیار ترسناک است و سرشار از خشونت و وهم از روزگاری است که نابینایی چندان مایه ترس و وحشت نیست بلکه اسب‌سواران سنگدل و خشن و متعصبی که در پی به زیر یوغ کشیدن مردم مطابق با تفکر و دیدگاه خودند، مایه ترس و حیرت است. SEE را از این نظر می‌توان دید که به این فکر کرد که چرا باید آخرالزمان را ترسناک و وهم‌آلود ساخت؟ آیا دشمنان خودساخته نظم نوین جهانی قرار است آن را نابود کنند؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: هالیوود سریال فیلم سینمای جهان هالیوود سریال فیلم سینمای جهان مایه ترس سریال SEE

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۴۲۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت آفرینی در بستر دستگاه تعلیم و تربیت باید فراهم شود

 محمد کرمی در جلسه شورای آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان با تبریک هفته گرامیداشت مقام معلم  گفت:معلمان نیرو تربیت می‌کنند و در ابعاد مختلف و شاخه‌های گوناگون موجود در جامعه انسان را آماده کرده و خواهند کرد.

وی گفت: تربیت در آموزش و پرورش اتفاق می‌افتد و اصل کار تعلیم و تربیت بر عهده معلمین گرامی است.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: بهترین فرصت برای آموزش و پرورش مهیاست تا فرزندان جامعه را در مسیر رشد و بالندگی و توسعه همه جانبه شخصیت آنان تربیت کنند.

کرمی بیان کرد: همه دستگاه‌ها موظف به همکاری با آموزش و پرورش هستند و باید ظرفیت سنجی و بسترآفرینی برای تحقق اهداف نظام آموزشی و تربیتی انجام شود.

وی تاکید کرد: معلمان با ذهن و فکر و اندیشه دانش‌آموزان سر و کار دارند و مقام و جایگاه تعلیم و تربیت به دلیل اینکه رسالت پیامبران است؛ دارای ارزش و اهمیت است.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: دانش آموزان دارای قابلیت‌ها و توانمندی‌های ذاتی فراوانی هستند که باید توسط معلمان و با هدفگذاری بلند، هدایت و ارشاد و تربیت شوند.

مدیر کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه از برگزاری بیش از هشت هزار عنوان برنامه در ایام هفته گرامیداشت مقام معلم خبر داد و اظهار کرد: مهمترین رویکرد دستگاه تعلیم و تربیت در سال جدید توانمندسازی معلمان و تقویت مدارس دولتی خواهد بود.

حسن بروشکی افزود: در ایام هفته گرامیداشت مقام شامخ معلم برنامه‌های مختلف و متنوعی با هدف نکوداشت جایگاه علم و معرفت و مقام والای معلمان در استان پیش بینی شده که در حال انجام است.
وی افزود: اگر چه بخش‌ها، حوزه‌ها و دستگاه‌های مختلفی در بدنه جامعه به مردم خدماتی ارائه می‌دهند؛ اما دستگاه تعلیم و تربیت مجموعه‌ای متفاوت و متمایز با دیگر نهادها است.

مدیرکل آموزش و پرورش بیان کرد: از مهم‌ترین اولویت‌ها و رویکردهای دستگاه تعلیم و تربیت در سال جدید توانمندسازی معلمان و تقویت مدارس دولتی خواهد بود.

بروشکی تاکید کرد: سال ۱۴۰۳ سال نهضت ملی آموزش و اجرای پرشتاب سند تحول بنیادین خواهد بود.

مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان گفت: با تلاش همکاران خوش فکر در سطح ادارات و مدارس و مشارکت و همراهی دستگاه‌های همسو، زمینه لازم برای برگزاری آزمون‌های پایانی فراهم شده است.

بروشکی با اشاره به آزمون‌های نهایی دانش آموزان پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم، اظهار داشت: همراهی و درک مشترک خانواده ها و اولیا از این موضوع بسیار حائز اهمیت و تسهیل گر دستیابی به اهداف مورد نظر خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • بانوان صنعتگر در تحقق شعار نقش آفرینی کنند
  • برگزاری کلاس‌ بازیگری برای دانش‌آموزان تهرانی | نقش‌آفرینی هنرجوها در سریال‌های تلویزیونی
  • اوهام حشاشین مصری از خیام
  • هراس کره جنوبی از حملات تروریستی کره شمالی | وزارت خارجه بیانیه داد | افزایش سطح هشدار در ۵سفارتخانه
  • (ویدئو) سکانسی از قسمت جدید افعی تهران در فضای مجازی وایرال شد
  • نشریه تایم: حمله بایدن به ژاپن و هند/ آن‌ها بیگانه هراس هستند!
  • حمله بایدن به ژاپن و هند/ آن‌ها بیگانه هراس هستند!
  • سریال‌های جدید تلویزیون/ از بدل علی مشهدی تا نمایش توان علمی کشور
  • مهارت آفرینی در بستر دستگاه تعلیم و تربیت باید فراهم شود
  • دعوت سپاه از مردم برای نقش‌آفرینی در کنگره شهدای استان مرکزی